Tratamentul apneei de somn
Apneea de somn afecteaza un procent foarte mare atat din populatia adulta, cat si din copii. Desi ea se asociaza de cele mai multe ori cu sforaitul, ea poate exista si fara acest simptom.
Apneea de somn face ca somnul sa fie de o calitate foarte proasta, astfel incat dimineata te simti obosit, fara putere de concentrare, uneori agitat, iar la copii poate sa mimeze unele forme de ADHD.
Probabil ca te intrebi ce legatura are ortodontia cu apneea de somn.. Are! Pentru ca, desi apneea de somn poate avea mai multe cauze si ea trebuie diagnosticata si investigata in primul rand de catre un somnolog, sau pneumolog sau un ORL-ist, de multe ori ea se datoreaza unei pozitii defectuoase a mandibulei sau unei cresteri deficitare a maxilarului, oase de care se ocupa in primul rand medicul ortodont. In ultimii ani s-au facut progrese majore in tratamentul apneei de somn si, pe langa posibilitatea de corectare a pozitiei maxilarelor, exista si o serie de aparate care pot fi purtate noaptea, in timpul somnului si care pot ameliora semnificativ calitatea somnului pacientilor.
Alaturi de colegii mei de la Ortogether, de cativa ani am pus bazele unei echipe care trateaza eficient apneea de somn a pacientilor nostri. Colaboram strans cu somnologi, cu medic pneumolog si ORL-isti cu experienta in acest tip de proceduri, astfel ca te putem ajuta in a iti recapata somnul linistit si vitalitatea in timpul zilei.