Skip to content

Bine te-am gasit!

Sunt Oana Laslau

Medic Specialist in Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Lucrez in acest domeniu din anul 2010. Am fost pasionata de ortodontie inca din anii facultatii, cand am urmat eu insami un tratament ortodontic destul de lung si dificil. Ulterior am descoperit cate beneficii poate aduce in viata ta o dantura sanatoasa, un zambet frumos si un chip armonios.

buchet_mare

Daca esti pacient
trebuie sa stii ca tratamentul ortodontic poate fi lung si dificil. Beneficiile sunt insa pe masura si am observat, nu de putine ori, ca finalul tratamentului aduce si schimbari majore in viata pacientilor: schimbarea jobului, intrarea intr-o relatie noua, casatorie, copii. Cred ca toate acestea se intampla din cauza ca tratamentul ortodontic aduce dupa sine si cresterea increderii in tine ca persoana si ai mai multa deschidere spre socializare si zambete exprimate.

Daca esti parintele pacientului
pot sa iti spun in calitate de mama si medic, ca o dantura sanatoasa este foarte importanta pentru increderea in sine a copilului tau, indiferent de varsta, mai ales in zilele noastre, cand realitatea ne arata ca aspectul fizic chiar conteaza. In plus, o dantura sanatoasa ajuta la o sanatate mai buna a organismului in general: masticatia este mai corecta si mai eficienta (reducand riscul de obezitate, boli gastro-intestinale..), postura este mai buna, dictia se imbunatateste, iar respiratia se desfasoara corect, prin intermediul nasului, astfel ca aerul inspirat este mai benefic unei cresteri si dezvoltari corecte.

Metodele de tratament pe care le folosim in ziua de astazi sunt destul de variate si de comode, astfel ca se pot gasi variante pentru a indeplini nevoile fiecarui pacient.

Ce ma recomanda pe mine sa fiu medicul tau ortodont?

  • Experienta de lucru cu pacientii de peste 10 ani si mii de cazuri rezolvate
  • Calificarile profesionale. Titlul de Medic Specialist si de Doctor in Stiinte Medicale, plus nenumarate participari la cursuri, congrese si conferinte interne si internationale
  • Viziunea holistica asupra planului de tratament. Privesc fiecare pacient in ansamblu si putem trata nu doar dintii si maxilarele, ci si tulburarile asociate cu acestea. In acest sens, am stabilit colaborari cu nutrionist, posturolog, medici ORL, logoped
  • Practica in cadrul clinicii Ortogether, o clinica axata doar pe tratamente ortodontice si chirurgicale, unde lucrul se desfasoara in echipa. Momentan suntem 4 medici ortodonti si 2 chirurgi maxilo-faciali, care ne putem sfatui intre noi la cazurile mai dificile
  • Comunicarea directa, sincera si empatica – pentru care am urmat cursuri de dezvoltare personala si de comunicare empatica si non-violenta cu specialist certificate in domeniu.
funda

Domeniile mele de interes sunt:

  • Tratamentele ortodontice la adulti, asociate cu chirurgie ortognata
  • Ortodontia anti-aging
  • Tratamente ortodontice estetice si invizibile (cu aparate linguale)
  • Tratamentul disfunctiilor articulatiei temporo-mandibulare

Consider ca fiecare pacient are dreptul sa fie informat. In acest sens, este esential sa stabilim un diagnostic cat mai complet si un plan de tratament care sa se potriveasca fiecarui pacient in parte. Fiecare pacient este unic. Nu exista metode standard de tratament si ceea ce ii face bine unui pacient, altuia ii poate dauna. Fiind vorba despre tratamente destul de lungi ca durata in timp, comunicarea dintre medic si pacient este esentiala. Astfel ca este important sa iti alegi medicul ortodont cu grija si atentie!